Πληρώνεις μόλις….212 ευρώ και παίρνεις 50 γραμμάρια γευστικής μαγείας…
Είναι η ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο και φτιάχνεται από τη σοκολατοβιομηχανία To’ak, αποκλειστικά από κακάο και ζάχαρη!
Ο λόγος της τσουχτερής τιμής της δεν είναι άλλος από την πρώτη ύλη, αφού η σοκολάτα αυτή παράγεται από τα σπάνια κακαόδεντρα του Ισημερινού.
Κάθε μπάρα αποτελείται κατά 81% μαύρη σοκολάτα, ενώ χρειάζονται δύο χρόνια για τη δημιουργία 574 τεμαχίων.
Η καθεμία, μάλιστα, πωλείται σε ξύλινο κουτάκι αριθμημένο με τη συγκομιδή το οποίο είναι διακοσμημένο με τους φλοιούς των πολύτιμων σπόρων κακάο, ενώ στο κέντρο της φέρει έναν σπόρο κακάο.
Πληρώνεις μόλις….212 ευρώ και παίρνεις 50 γραμμάρια γευστικής μαγείας…
Μ΄ αρέσει που έχουν κάνει και μετατροπή σε ευρώ τάχα με ακρίβεια.
Ούτε 200, ούτε 210, ούτε 220. 212!!
Η τιμή στην πραγματικότητα είναι λίγο πιο κάτω, την απλή έκδοση την βρίσκεις κοντά στα 200 δολάρια και λίγο πιο πάνω είναι οι σειρές που παλαιώνονται σε βαρέλια διαφόρων αλκοολούχων ποτών, , από τεκίλα και ουίσκι μέχρι κονιάκ, μπέρμπον κ.λπ.
Γευστικά δεν αξίζει τα λεφτά της, η τιμή είναι ακριβή λόγω του ότι η πρώτη υλη είναι δυσεύρετη. Και η ίδια η σοκολάτα είναι δυσεύρετη ειδικά η απλή έκδοση που την μαζεύουν τα πολυτελή εστιατόρια με αστέρια Michelin.